Kinderen, jongeren, ouders worden aan veel interne en externe prikkels blootgesteld, aan verwachtingen, social media enz. We ontwikkelen ons hierin op onze eigen manier, een aanvulling op deze ontwikkeling zou mindfulness kunnen zijn. Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen, ze hebben moeite om te slapen, piekeren, snel afgeleid en onrust voelen. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop?
Door kinderen en onszelf in aanraking te brengen met verschillende aandachtsoefeningen leer je beter om te gaan met stress en ben je je meer bewust van lichaam en emoties. Je traint je aandacht op een doelgerichte manier, in het hier en nu en op een vriendelijke, accepterende manier.
Doelgericht
We gaan gerichte oefeningen doen en richten onze aandacht op de ademhaling, gevoelens en gedachten.
Hier en nu
We doen heel veel dingen op de automatische piloot, als je je aandacht traint in het hier en nu, wordt je opmerkzaamheid en bewustzijn vergroot in het moment.
Vriendelijke en accepterende houding
We staan altijd in de doe-modus en weinig in de zijns-modus. Even stil staan in verbinding zijn met wat er zich op dat moment zich aandoet bij jezelf of in contact met de ander. In plaats van een kritische houding naar jezelf ook eens oefenen om met mildheid en vriendelijkheid naar jezelf te mogen kijken.
Waarom zou mindfulness belangrijk kunnen zijn voor jou, voor met wie je samenleeft, voor je gezin?
Misschien is mindfulness iets om eens te proberen of het bij je past, om met meer bewustzijn te leven en hierdoor keuzemomenten te creëren waardoor je beter met stress om kan gaan en bent met meer dingen bezig bent die er voor jou werkelijk toedoen.
Wat is het aanbod:
Individueel, in groepjes en op school
Een 8 weekse training voor ouders, waarin je stress gaat herkennen in het soms hectische gezinsleven. Je leert om minder vanuit je automatische piloot te reageren en met aandacht bezig te zijn met de opvoeding van je kinderen
Je wordt bewust van je eigen emoties en je eigen reactiviteit, dit doe je door met een bewuste blik naar jezelf en naar je kind te kijken. In de training oefenen we ook om met compassie te kijken naar onszelf en naar ons kind, omdat we allemaal worstelen met dezelfde thema's en hierin mild mogen zijn naar onszelf.
De binding met je kind verdiept zich en daardoor kan je als ouder, naast moeilijke momenten in de opvoeding ook genieten van het contact met je kind.